PR Nedir ?
Aslında türkçe karşılığı bulunamayan yabancı bir kelimedir ve sitenizin google tarafından 1-10 arası verdiği bir puanlama sistemidir.Yararı ise ne kadar yüksek ise PR'niz google arama motoru sitenizi o kadar gezer ve yarar sağlar

PR Ne İşe Yarar?
Sitenizin daha çok indexlenmesi,reklam firmaları tarafından başvurularınıza öncelik ve onay alması yüzdesi artma gibi daha birçok işe yarar.

PR Değerini Yükseltmek İçin Neler Yapabiliriz?

Pr Link olayı algoritması üzerine Kurulmuştur Ve bazı maddeler vardır bunlar ;
1-Sitenizin İç yapısında Güvendiğiniz sitelere Dofollow bağlantısı vermeniz güvenmediğiniz siteler ise nofollow bağlantısı vermeniz son derece önemlidir.
2-Link verirken-alırken ne anlama geldiğini ve hangi sitelerden link almanız vermeniz gerektiğini bilmeniz gerekir mesela siz Pr değeriniz 3 karşı siteye Dofollow link verdiğinizde google tarafından kaliteli bir site anlamına gelecektir buda daha çok robot gezisi demektir.
3-Sitenizi tanıtın bedava uygulamalar dağıtın ve günlük belirli bir hite ulaşın birde sitenize özgün ve güncel makaleler yayınlayın.
4-Sitenize pr değeri yüksek sitelerden backlink alın fakat 1 ayda binlerce siteden almayın bu durumda google sizi spam olarak algılayabilir var olan pr değerinizde gider.
5-Sitenize seo çalışmaları yapınız ama 1 ay süre yapmayınız seo uzun süreli çalışmalarda işe yarar yani sürekli olarak seo çalışması uygulayınız sitenize.
Şifreler
Şifreler
Herkesin Sürekli söylediği fakat ısrarla yapılan hatalara el atmaya karar verdim.Makale konusunda zayıf olduğum için lütfen anlayışla karşılayın.Pratik bilgileri kısa bir şekilde vermeye karar verdim.

Öncelikle şifrelerinizi nerede kullanırsanız kullanın seçtiğiniz şifreleri hafife almayın.Özellikle;

  • Wifi Şifreniz
  • Sosyal ağ hesaplarınız
  • İnternetteki Üyeliklerinizin şifreleri
  • Bilgisayarınızın şifresi
  • ve daha diğer tüm şifreler

Öncelikle ben basit bir hacker olarak kendi açımdan basit olan şifre türlerini söyleyeyim.

Web sitenizin kullanıcı adı ve şifrelerini asla aşağıdakilerden biri gibi yapmayın!

-admin
-root
-demo
-user
-login
-administrator
-admin123
...

Ayrıca gelelim diğer şifrelere.

Wifi şifrelerinizi fabrika çıkışındaki gibi bırakmayın.Benim için wifi şifresi kırmak diğer şifrelerden çok daha değerlidir.Şifrenizi değiştirin.Nasıl değiştireceğinizi daha sonra anlatacağım.

Hangi siteye üye olursanız olun asla hafife almayın.Basit de olsa bir açık bırakabilirsiniz.
Bilgisayarınıza şifre koymanız PC nize sızmak isteyenlere güzel bir ayak bağı olabilir.Sağlam bir şifre koyun.Mümkünse ipucu falan kullanmayın.

Her site için farklı şifre kullanmak aslında iyidir.Ama unutacak olursanız bir tane olsun tam olsun derim..Örneğin İsim01**)• gibi bir şifre gerçekten zordur.

Büyük, küçük harf kullanın.Ama yetmez.Sayı ve özel karakterler de kullanın.Hele ki • gibi bir karakter kolay kolay kırılmaz.Ancak bazı siteler kabul etmeyebilir ya da telefondan girerken zorlanabilirsiniz :D

Bir de şunu aklınıza sokun.TC kimlik numaranızdan yada telefon numaranızdan şifre olmaz.Bu tarz şifreleri kardeşim kırıyor gerçekten

Hele ki sanane,günaydın gibi klasik kelimeler seçmeyin.Uçak diyin saksı diyin.Akla gelmeyecek şeyler olsun.

Son olarak en önemlisi belli bir uzunlukta olsun.Yani hiç değilse 10 karakterden daha uzun şifreler seçin.

Yalnız uyarımı yapayım.Kırılmayan şifre yada sistem yoktur.Çok güvenli şifre yada sistem vardır.Ben sanal ortamı bir zeka oyunu olarak görüyorum.Siz şifre seçerken ne kadar zeki davranırsanız sizin şifrenizi kıracak adam sayısı da o kadar düşer.
  • - Hangi Programlama Dilini Seçmeliyim?
  • - Programlama Diline Nereden/Nasıl Başlamalıyım?
  • - Programlama Dilinin Bana Getirileri Nelerdir?

Hangi Programlama Dilini Seçmeliyim?

Öncelikle Programlama Dilinizi belirleyebilmek için hangi alana yönelmek istediğiniz konusunda bir anlaşalım. Bu konuda yol ikiye ayrılıyor.
♦ Windows Uygulamaları mı yazmak istiyorsunuz?
♦ Yoksa Web Tabanlı Uygulamalar Yazmak mı istiyorsunuz?
1.Windows Uygulamaları Geliştirmek için Kullanılabilecek Olan Yazılım Dilleri

  • Microsoft C#.Net (.NET' e özgü çok popüler bir dildir)
  • C ve C++ (C With Objects)
  • Visual Basic 6 / Visual Basic.NET (.NET daha önemli)
  • Python
  • Delphi (Pascal dilinin gelişmişidir.)
  • Java

2.Web Tabanlı Uygulama Geliştirmek için Kullanılabilecek olan Yazılım Dilleri
  • HTML
  • CSS
  • Java / JavaScript
  • ASP
  • VBScript, C#, J#, JS ile ASP.NET
  • PHP
  • CGI / Perl (Pek kullanılmaz)
  • ColdFusion

2.Soruya geçelim.

Programlama Diline Nereden/Nasıl Başlamalıyım?

Öncelikle bir Programlama Diline başlamak için yukarı belirttiğim gibi bir Programlama Dilini seçmeniz şarttır. Bazı insanlar vardır biraz şu dilden biraz şu dilden öğreneyim der. Fakat bu bana göre kesinlikle yanlış bir ilerleme yoludur. Eğer gerçek bir Programcı olmak istiyorsanız, öncelikle bir Yazılım Dilini aklınıza gelebilecek tüm programları kendinizi kasmadan yazabileceğiniz seviyeye geldiğiniz zaman başka bir Programlama Diline geçmenizi öneriyorum. İki dili kesinlikle aynı anda yürütemezsiniz. Bu sizin için yarardan çok zarara dönüşecektir. Bu yüzden bu yolu hiç denemeyin derim. Ben şahsen Windows Uygulamaları geliştirmekten büyük bir keyif alıyorum bu yüzden de Microsoft C#.Net Yazılım Dilini tercih ederek güzel bir yol çizdim kendime. Bir çok arkadaşımız kendime nasıl bir yol çizmeliyim diye birden fazla konular açıyor. Sorunuzu bu konuda cevaplayacağım. Örnek olarak Microsoft C#.Net Yazılım Dilii ele alıyorum ben.

Gerçek bir programcı olabilmeniz için Araştırma Ruhunuz hiç tükenmemesi gerekiyor. Bir program yazarken hata geldiği zaman başkasına başvurmak yerine Google'da arama yapmanız gerekiyor. Örnek olarak sizi, bana şöyle bir soru yöneltir gibi duydum. "Peki Google'da ne diye aratacağız?, Nasıl araştırmasını yapacağız bu hatanın?"
Bir hata ile karşı karşıya geldiğiniz zaman o hatanın ne olduğu hakkında bilgi edinmeniz gerekli ve bu işlemleri yaparken kesinlikle sıkılmadan büyük bir zevkle yapmanız gerekli. Az önce dediğim gibi ben C# dilini ele alıyorum. Mesela başlangıç olarak bir tür dönüşümü yapıyorsunuz ve programınızı başlattığınızda bir hata alıyorsunuz. Programınızı derlediğiniz zaman çıkan hatayı baştan sona okuyun ki zaten kısa bir hata olacaktır. Hatayı kısalta kısalta türkçe hale getirin ve Google'da C# xxxxx hatası olarak aratın. Başlangıç seviye olarak bir çok kaynak düşecektir önünüze. İleriki, orta düzey seviyelerde ingilizcenizi geliştirmeye bakın. Sırf bir programlama dilini öğreniyorsunuz diye de tabii ki İngilizce kursuna gidin demiyorum. Fakat Programlama Dilini Geliştirme Ortamında bulunan ekranda gördüğünüz her şeyin türkçesini anında çevirebiliyorsanız bu ingilizce sizin için yeterli demektir.
İkinci bölüm olarak seçtiğiniz programlama dili konusunda internetten E-Kitap (Elektronik Kitap) olarak programlama dilinin adını yazın, aratın ve bulduğunuz tüm kaynakları e-kitapları bilgisayarınıza indirin. Daha sonra tabii ki bunlar yetmez. Başlangıç seviyesi olarak seçmiş olduğunuz Programlama Dili'nin kitaplarını edinerek satın alın. Fakat şuna özen gösterin. Eğer internetten alışveriş yapacaksanız size önerim Kredi Kartı kullanmayın. Bulduğunuz kitap ya da kitapların en ucuz nerede satıldığını internetten araştırın. Dediğim gibi araştırmaktan bıkmamayı öğrenmeniz gerek bu programcılığın ilk adımıdır. Kredi kartı ile satın almak yerine artık günümüzde bir çok e-alışveriş sitelerinde "Kapıda Ödeme" seçeneği mevcut. Ucuz gördüğünüz Programlama dilinin seçtiğiniz kitaplarını Kapıda Ödeme yaparak satın alabilirsiniz. Kitap okumaktan hiç hoşlanmıyorsanız ki doğrusu ben de normal kitap okumaktan pek hoşlanmıyorum Yazılım üzerine kitapları okumaktan büyük zevk alacağınıza emin olabilirsiniz. Hiç bir satırı, hiç bir kelimeyi atlamadan kitabı baştan sona kadar okuyun ve kitabı kapatın. Şöyle bir düşünün ben bu kitaptan ne/neler öğrendim? Bunları Seçmiş olduğunuz programlama dili üzerinde kat-iyen kitaba bakmadan tamamen edinmiş olduğunuz bilgiler ile program geliştirin.
Daha önceden söylemeyi unuttum eğer Windows tabanlı uygulama geliştirmek için bir dil seçtiyseniz kesinlikle algoritmanızı geliştirmeniz gerekli. Algoritma, bir program yazarken programın mantığını nasıl yazdığınız, hangi yöntemler ile yazdığınızı öne süren en temel öğedir. Bu yüzden "Algoritma" üzerine kesinlikle en az bir kitap alıp okumanız gereklidir.
Eveet, geldik en son sorumuza.


Programlama Dilinin Bana Getirileri(Yararları) Nelerdir?
Programlama Dillinin/Dillerinin size bir çok yararı vardır. Tabii ki diyeceksiniz ki hiç zararı yok mu? Elbette var. Şimdi bu konuya değinip finish'i verelim.

Programlama dilinin size olabilecek yararları;
Yazılım Sektörüne girdiğiniz zaman dünyaya bakış açınız çok fazla değişecektir. Bir Programlama Dilini seçtiiğiniz ve başlangıç seviyesini bitirip iyi düzeyde Algoritma yazabilme sürecine geldiğiniz zaman; evden dışarı çıktığınız da her şeyi analiz etmeye başlayacağınızdan hiç bir şüphem yok. Etrafınızda gördüğünüz elektronik her şeyi birden bire analiz ederek bunların hangi algoritmaya yönelik olduğunu, nasıl çalıştığını düşünmeye başlayacaksınız ki bunlar sizin için büyük gelişmeler olacaktır. Daha sonrasında ise hangi konuda olursa olsun bir arkadaşınızla sohbete girdiğiniz zaman o konuya o arkadaşınızdan çok daha kızlı konsantre olarak konu hakkında bilgi paylaşımı yapacağınızı göreceksiniz. Çünkü bu konu tamamı ile Algoritma sınıfına girmektedir. Etrafınızdaki insanlar tarafından "Programcı" adı verilerek düşünüldüğünüzü bir düşünün gerçekten hoş bir durum. Çünkü her insan Programcı olamaz. Bu onun gerçek anlamda içinde olabilecek bir duygu, bir potansiyeldir. İleride çalışacağınız yerde olan rütbeniz/konumunuz Yazılım sektörü olacak ise hayatınız tam anlamıyla değişecektir. Sizden bir yazılım istendiğinde onu zevkle yapacak ve ay sonu geldiğinizde kendi kazandığınız parayı elinizde tutmanın ne kadar güzel bir duygu olacağını fark edeceksiniz. Yazılım Sektöründe aklınızın hayalinizin alamayacağı kadar çok para vardır. Elbette bu iş para ile değil zevk için yapılır bunu unutmayın.


Programlamanın size olabilecek zararları;
Aslında bu konuya fazla değinemeyeceğim çünkü olası pek bir zararı yoktur. Sadece bir program yazarken olası mantık hataları sizi delirtebilir. Fakat bu yüzden kesinlikle caymayın bu işten. Bir program yazarken bu sizin mantığınıza (Algoritmanıza) kalmış bir durumdur. Program yazma olayı gerçekten akıl almayacak derecede karmaşık bir durumdur. Bir satır kod yazarken bile oluşabilecek hatalar sizi deli edebilir fakat bu çıkan hatalar sizi delirtmesine izin vermeyip aksine hoşunuza gitmesini sağlamanız sizin için büyük bir avantaja dönüşecektir. 

Merhaba arkadaşlar oyun yapımı hakkında bilgi veren bir yazıdır dikkatlice okumanızı tavsiye ederim .

Oyun yapmaya başlamadan önce
Oyun yapmak herkesin bildiği gibi zor iştir. Oyun yapımı emek ister. Bunlar oyun yapıcam diyen kişiye söylenen klişe laflardır. Her ne kadar efsaneleşmiş olsa da bu laflar doğrudur arkadaşlar. Oyun yapmak gerçekten zor iştir ama insan isterse herşeyin üstesinden gelebilir. Oyun yapmaya başlamadan önce oyun yapacağınıza inanmalısınız. Oyun yapmak çoğu kişiye göre hayaldir. Ama siz isterseniz çok çalışırsanız oyun yapabilirsiniz.
Fazla olmasa da birazda maddi duruma bağlıdır oyun yapmak. Çok değil azcık paranızın olması yeterli. Oyun için harcamayacaksınız onu da..
Programlama Dilleri
Arkadaşlar oyun yapımı denince akla ilk gelen programlama dilleridir. Aslında oyunun iç organlarından biridir. Organlarındandır diyorum. Neden mi ? Şimdi Oyunu bir insan vücudu olarak varsayın. Oyunun haritası, oyunun beynidir diyebiliriz. Oyunun beyni olmasının nedeni haritadaki en ufak bir hatanın oyunu mahvedebilmesinden kaynaklanır. Haritadaki en ufak açık oyunu bozar. Peki harita bu kadar önemliyse kodların önemi nedir diyeceksiniz. Bildiğiniz üzere vücut bir saat gibidir.Herhangi bir parçası bozulduğunda çalışmaz. Vücudumuzdaki tek önemli nokta beyin değildir hepinizin bildiği üzere. Kodlamalar oyunun kalbidir. Kodlamadaki en ufak hata oyuna kalp krizi geçirtir Kodlama bu yüzden önemlidir.
Neyse kodlama konumuza tekrar dönelim. Pekçok kodlama dili mevcuttur. Örnek verecek olursak C, Pascal, Lite-C,Html,Java... Eminim bu kelimeleri sıklıkla görüyorsunuz.. Hiçbir dil bilmiyorsanız yine sorun değil. Herkes dil bilmeden olmaz dese de yeni çıkan oyun motorları size dil bilmeden oyun yapma imkanını sunuyor. Buna örnek verecek olursak FPS Creator, Eclipse Evolution diyebiliriz.
C++ DERSLERİ

2D - 3D Oyun kavramları

Oyunlar ve grafikler ikiye ayrılır ; 2D ve 3D olarak. Peki 2D ve 3D nin farkı nedir ? 2D, oyun yapmak tabikide 3D oyun yapmaktan kolaydır. 2D oyunda sadece x ve y koordinatlarında çalışmalısınızdır. 3D de ise x,y ve onların ortasından yukarı uzanan z harfi ile gösterilen koordinat eklenir. Yani 2D de koordinat noktası olarak x ve y varken 3D'de x,y ve z vardır. Koordinat ne işe yarıyacak diye sorarsanız koordinat modellemenin başladığı yerdir desem yanlış olmayacak.
Oyun yapımına ilk kez el atıyorsanız 3D oyun kesinlikle yapamazsınız. İlk olarak 2D oyundan başlamalısınız. Kodlama biliyorsanız Game Maker, kodlama bilmiyorsanız Eclipse Evolution ile çalışmalısınız. Forumda anlatımları bulunmaktadır.

Game maker dersleri

Eclipse Evolution Dersleri
Game maker amatör oyun yapan kişilerin çok hoşuna giden bir programdır.Kodlama dilini öğrenmeniz açısından da yardımcı olmaktadır. Game maker sevilirken Eclipse Evolution hep bir köşeye itilmektedir. Ha Eclipse de kodlama yapılamazmı elbette yapılır. Zaten oyun motorlarının hepsinde kodlama yapma özelliği bulunmaktadır.
Grafikler/Modellemeler
Oyunun en önemli parçalarından biride grafiklerdir. Grafikler ne kadar iyi olursa o kadar çok oyuncunuz olur. Senaryonuz muhteşem olsa bile grafik senaryoyu yansıtan unsur olduğundan oyununuz bir köşeye atılır, emekleriniz boşa gider.
Grafik yapmak aslında oyundaki en zor işlerdendir.
Modellemeler ise oyunun en fazla uğraş isteyen bölümüdür.Modellemelerin hepsini tek tek yapmalısınız. Örnek olarak Ağaç, Ev, Tren, Kuş.. Bunların hepsini tek tek modellemelisiniz. Modellemeleri bitirmek oyunun %50 sini tamamlamaktır. Uğraş gerektirmesinin yanında çok uzun saatlerinizi alır. O nedenle modelleme yapmayı tek kişiye yıkmak aptallık olur. Sadece Modelleme yapmak için en az 10 kişilik bir gurup olmalıdır.
Senaryo
Oyununuzun tutması için gereken en önemli şeylerden diğeri de oyunun senaryosudur.Senaryoyu yazmak zor iştir. Ancak hayal gücü kuvvetli biri iseniz senaryo sizin için çocuk oyuncağı olur. Birde oyununu yapabileceğiniz senaryolar yazmanız gereklidir. Ben her türlü yaparım diyorsanız size kalmış birşey.
Bilgisayarın Sağlamlığı
Bildiğiniz üzere oyun motorlarına çok iyi sistem gerekmektedir. Ayrıca çok büyük oyunlar yapmak istiyorsanız oyun motorunuzun büyüklüğü çoğalacak, grafiklerinizin boyutu artacak,modelleriniz çoğalacağından daha fazla yer kaplamaya başlayacaktır. Bu nedenle hızlı ve yüksek ramli bilgisayarınız olması gerekmektedir. Bilgisayarım o kadar iyi değildir ama oyun yapabilirim diyorsanız yine sorun yok. Bilgisayarınız kaldırsın yeter diyorum..
Animasyonlar
Arkadaşlar animasyonlarda 2D ve 3D olmak üzere ikiye ayrılır. 2D animasyon .gif uzantılı resimlerdir. Yani her bir kareyi teker teker çizmelisiniz. Örnek olarak aşağıdaki resimde 6 tane kare var.

2nlbl2r.gif

3D animasyon daha zordur. 3D animasyon yapmak için Cinema 4Dyi önerebilirim. Google'a Cinema 4D dersleri yazarsanız sürüsüyle dersi var.
Kodlama öğrenmek için
Arkadaşlar kodlama öğrenmek için hatırlarsanız konu başında çok az paranızın olması gerek demiştim. İşte o parayla kurslara gidebilirsiniz. Kurslardan programlama dili öğrenebilirsiniz. Ayrıca bu size sadece oyun yapmaya yaramaz belki bir program da yazarsınız. Program tutulursa bir kaç özelliğini sınırlarsınız, paralı sürüm çıkartırsınız. Paralı sürümü ile oyunun bütçesini biraz daha genişletirsiniz. Ayrıca iyi bir flash oyun yaparsanız, açılışına bir reklam koydunuz mu paraya para demezsiniz.

Ünlü Şirket CryTek'in Bir Studiosunun Videosu.

İzlemek için tıkla
Bir şirketin oyun yapımı sırasındaki fotorafi
eyGR59.jpg
Oyun Yapımı
Oyun yapımı uzun ve çaba gerektiren bir iştir. Bunu da eminimki bir çok kişiden duydunuz ve ya internette çoğu yerde okudunuz. Evet arkadaşlar oyun yapmak gerçekten çok uzun, zorlu ve emek isteyen bir iştir. Ayrıca tek başınıza oyun yapamazsınız. Yapabilirsiniz fakat her gün en az 10 saat boyunca bilgisayar başında her şeyinizin planlı olması durumunda.. Ki bu çok zor ve sıkıcı olacaktır.
Oyun yapmak isteyen insanların kafasında hep GTA gibi, Call Of Duty gibi oyun yapmak istiyorum nasıl olur ? şeklinde bir soru işareti oluyor.Öncelikle şunu kafanızdan atın GTA yapmak diye bir düşünce olamaz. GTA yapmak gerçekten mantıksızdır. Neden diye soracak olursanız Gta yapılmış bir oyundur diye cevap veririm. Yapılmış bir oyuna benzeyen bir oyun yaparsanız inanın görsellikleri yüksek olmazsa sistemi düşük olan insanlardan ve sizden başka kimse oyununuzu oynamaz. O nedenle tamamen size ait ve sizin fikirlerinizi içeren bir oyun yapın, çok fazla hayranınız olsun ki yaptığınız oyunu oynayan insanlar bir zamanlar sizin düşündüğünüz gibi GTA nasıl yaparım düşüncesini bu oyun gibi birşey nasıl yaparım diye düşünmeye başlasın.
Ekip
Arkadaşlar ilk mesajda verdiğim videodaki gibi sizinde bir ekibinizin olması gerekiyor. Sizin ekibiniz bu kadar kapsamlı ve çok fazla olmak zorunda değil tabikide.Çünkü siz amatör oyun yapacaksınız. Onlar ise ünlü oyun şirketi Crytek.
Sizin ekibiniz için çok bilgisayara ya da çok paraya ihtiyacınız yok.Sizin gibi bilgisayardan birazcık anlayan ve oyun yapmaya hevesli olan arkadaşlarınız sizin ekibiniz olabilir. En az 10 kişi olsunlar yeter....
Tavsiyelerim
Size bir çok tavsiyem olacak arkadaşlar. Bu işlerde yeniyseniz yani henüz hiç oyun yapmamışsanız ve dil bilmiyorsanız kodlama gerektiren oyun motorlarına ve 3D'ye hiç bulaşmamanız. İlk olarak 2D Oyun yapın. 2D oyunu kodlama bilmeden en iyi olarak eclipse ile yaparsınız. İlk mesajda eclipse ile oyun yapma dersini forumda bulup sizlerle paylaşmıştım. Oradan biraz bir şeyler öğrenebilirsiniz.Hem eclipse ile yaptığınız o 2D oyun online oyun olacağından online oyun yapmanın ve yönetmenin mantığınıda biraz kavramış olursunuz.
Daha sonra Kodlama öğrenirseniz bu sefer kod ile 2D oyun yapın. Kodlama ile 2D oyunu yapmak için en ideal 2D oyun motoru Game Maker'dır. Game maker çok kullanışlı bir program olmasıyla beraber güzel oyunlar yapmanıza da olanak tanır. Game maker her yapımcı tarafından önerilen, sevilen bir programdır. Eclipse ise hep kötü oğlan olmuştur oyun yapımcılarına göre.. Çünkü game maker ile yapılan oyun kendi emeklerinizle yapılmış, eclipse ile yapılan oyun hazıra konulmuş oyundur düşüncesi hakim olmuştur. Ama düşünce tamamen yanlıştır. Eğer bir işe ilk kez kalkışıyorsanız tabiki de ilk olarak kolaya kaçmanız gerekir.Çünkü herhangi bir işe kalkıştıktan sonra başarılı olmanın kuralları ve süreçleri vardır. Onların en başlarında şunlar gelir :
1-) Plan
2-) Öğrenmek
3-) Öğrendiğini Uygulamak.
4-) Çalışmak
5-) İyi bir ekip,ekip çalışması . Bu liste daha uzaar gider. İlk 5 kuralımız yukarıdaki gibidir.
Arkadaşlar çok iyi bir bilgisayarınız yoksa deneme amaçlı kodlar yazıp, deneme amaçlı oyun motorları kullanıp, saçma sapan oyunlar yapıp bilgisayarınızı doldurmayın. Ben size derim ki bilgisayarınıza bir Xp Professional format atın sonra başlayın.Xp professional format atmanızın nedeni neredeyse tüm programları sorunsuz olarak çalıştırmasından dolayıdır arkadaşlar. Ben bu sistemimden memnunum diyorsanız saygı duyarım tabi.
Yapmak istediğiniz her şeyi a4 kağıtlarına planlayın. büyükçe bir klasör alıp içinde depolayın. Hatta klasörler alın. Modellemeleri çizdiğiniz kağıtları bir klasörde, hazırladığınız kodları yazdığınız kağıtları bir klasörde, oyunun senaryosunun yazılı olduğu kağıt bir klasörde, planlarınız bir klasörde olsun..
Şimdi oyun yapmak için şunları belirlemelisiniz :
1-) Oyunun senaryosu
2-) Durumunuza göre 2D ve ya 3D Oyun yapımı.
3-) Oyun motoru
4-) Modelleme ve Kaplama Program (lar)ı
5-) Seslendirme programı
6-) Oyun içi animasyon programı.
Bunları belirlediyseniz 1 adım daha atmışsınız demektir. Hedefinize yavaş yavaş ulaşıyorsunuz. Sürekli belirttiğim gibi sabırlı olmalı, çok emek vermelisiniz..
Aşamalar
1-) Plan.
Oyununuzu yapmak için bir plana ihtiyacınız vardır. Bu plan baştan savma bir plan olmamalıdır. Çok kapsamlı bir plan yapmalısınız. Bunun için ekip ile oturup saatlerce düşünüp bir plan yapmanızı tavsiye ederim. Plan oyunun ana maddesi olacaktır. Neden bu kadar önemli diye soracak olursanız unuttuğunuz en ufak bir madde herşeye en baştan başlamanıza neden olabilir diyebilirim.
2-) Çalışma saatleri
Çalışma saatlerinizde planınızda olmalıdır ama ayrı olarak belirtmek istedim. Çalışma saatinden kastım günde hangi saatte başlanacak, kaç saat aralıklar ile mola verilecek, günün raporları ne zaman hazırlanacak bunlar belirli olmalıdır. Yoksa karışıklıklar çıkar. Oyununuzun yapılması sürekli olarak aksayacağından projenizde eksikler meydana gelecektir.
3-) Yılmamak
Bildiğiniz gibi insan aciz ve sabırsız bir varlıktır. Öyle bir günde mükemmel oyunlar yapılmaz. Diyelimki çok ilerlediniz. Bir hata oluştu. Sonra yakınmaya başlayıp projeden vazgeçmemek gerekir. Hatırlarsanız size birşey söylemiştim. Kafanıza koyduysanız yaparsınız. Oyun yapmaya başlamadan önce yapacağınıza inanmalısınız şeklinde. İşte o sözler burada geçerli. Mutlaka birilerinin başına gelmiş bir hatadır. İnternetin her köşesinde herkesin bildiği gibi çok yararlı bilgiler bulunmaktadır. Böyle durumlarda ilk olarak internete bakmalıyız. Baktık ki hiç bir bilgi yok. Ozaman kendiniz çözmeye çalışmalısınız. Yine olmadıysa son yaptıklarınızı geri alıp tekrar deneyin. Eğer hala sorun çözülmediyse bilgisayardan çok iyi anlayan birine ***ürüp sorunu çözdürmelisiniz. Azmetmek insana her zaman olumlu sonuç getirir. (Söz güzel oldu ha )
4-) Test Etmek
Bildiğiniz gibi tüm oyunlar piyasaya sürülmeden önce test edilir. Zaten oyunu test etmeden piyasaya sürmek aptallık olur. Tüm çabalarınız boşuna gider. Oyununuzu bitirdikten sonra test etmelisiniz. Test ettiniz ve hata buldunuz. İşte o zaman madde 3 devreye giriyor. Bu sefer değişik şekilde. Hatanızı düzeltmelisiniz. Bizler insanız elbette hatalarımız olmuştur. Bu hayatımızda da geçerli yaptığımız oyunda da Test aşaması hataların düzeltilmesi için gerekir. Testin en önemli faydası budur. Bütün oyun motorlarınıda da Test etme butonu mevcuttur. Hatalarınız düzelttikten sonra yapacağınız çok az kaldı demektir. Çünkü artık oyununuz hazır duruma gelmiştir.
5-) Oyunu Yayınlamak İçin İyi Bir Sponsor Bulmak
Eveet. İşte Aşamadaki en önemli bölümdür. Eğer gerçekten çok çalıştıysanız ve iyi bir oyun yaptıysanız bu aşama sizin için gerçekten çok kolay olacaktır. İyi bir sponsor bulmak için kaliteli bir oyun yapmış olmanız gerekir sizinde tahmin edeceğiniz üzere... Bu sponsor oyunun dağıtımı için gereklidir. Eğer dünyanın dört bir yanına oyun dağıtma imkanınız varsa ki çok zor bir ihtimal o zaman sponsora gerek duymazsınız. Ancak sponsordan da para kazanırsınız
6-) Yapılan Oyundan Para Kazanmak
Arkadaşlar oyunu test ettik, bitirdik, dağıttık. Sıra geldi emeklerinizin karşılığını almaya. Aslında emeklerinizin karşılığını zaten aldınız manevi olarak . Bir oyun yaptınız. Ancak maddi olarak ta yaptığınız oyundan Kâr sağlayabilirsiniz. Nasıl mı ? Oyunun açılışına reklamlar koyarak. Oyununuz satın alındıkça, sponsor firmalar bularak...Aslında tutulan bir oyun yaptığınız takdirde sponsorlar kapınızda yatacaktır. Yani size düşecek olan kendi sponsorunuzu belirlemek olacaktır Daha sonra oyununuzun sitesini yaparsınız. Zaten şimdi resmi olan herşeyin bir websitesi var. Websiteleri hayatımızın tamamen içine girmiş bulunuyor. Web sitenizdeki reklamlardanda gelir elde edeceksiniz...
Oyun Nasıl Yapılır ? Oyun Motoru Nedir ?

En önemlisi oyun yapmak zor iştir , çaba gayret emek ister arkadaşlar bunları unutmayın !

images?q=tbn:ANd9GcS57yJ9KsM5w4m8dW8-6PQc7aHACsxhh0rKj1mwNTbWzRl1CE6cFA

VPN (Sanal Özel Ağ) terimini daha önce birden çok kez duydunuz, ancak şimdiye kadar kullanmanız gerekmedi. Veya nasıl kullanacağınızı bilmediğiniz için zahmet etmek istemediniz.
Bu makalede VPN'nin nasıl çalıştığından, ona neden ihtiyacınız olduğuna, ücretli ve ücretsiz VPN hizmetlerine ve sunduklarına değinilecektir.

VPN nedir?
Virtual Private Network (Sanal Özel Ağ) teriminin kısaltılmışı olan VPN, basit bir anlatımla internet üzerinde kurulu bilgisayarlar grubundan oluşur. Bu özel bilgisayar ağı, örneğin yerel bir ağa fiziksel erişimi bulunmayan, dışarıdaki bir kişi tarafından ağ kaynaklarına erişmekte kullanılabilir. VPN'ler, güvenilmeyen ağlara bağlanırken bağlantıyı şifrelemek ve güvenli hale getirmek için de kullanılır. Bunun yanında VPN'ler, farklı konumlarda bulunabildiğinden, sizi ülkelerin kısıtlamalarından (yasaklı web siteleri ve IP'ler gibi) da kurtarırlar.

VPN'lerle bağlantınız şifreli olduğundan, gönderdiğiniz ve aldığınız tüm veriler şifrelendiğinden, meraklı gözler ne yaptığınızı göremezler.
Peki o halde niye herkes VPN kullanmıyor?
İyi, hızlı ve kesintisiz bir VPN hizmeti için genellikle aylık bir ücret ödemeniz gerekecektir. Bağlantınız farklı bir bilgisayar üzerinden yönlendirileceğinden, çoğu durumda normaldeki internet bağlantınız kadar hızlı olmayabilir. Ancak bunları aştığınızda faydalarının, eksilerinden fazla olduğunu fark edebilirsiniz.
VPN sizin için gerekli mi?
VPN, sizi normalde bağlanamadığınız bir ağa güvenle bağlamakla görevlidir. VPN birkaç farklı amaçla kullanılmaktadır:

- Okul veya iş ağına uzaktan ulaşmak için. Bu durumda VPN hizmeti, okul veya iş yeri tarafından sağlanır.
- Yasaklı web sitelerine giriş için. VPN sunucuları farklı konumlarda bulunabildiğinden ve verileri şifreleyerek gönderdiğinden, engelli web sitelerine erişmenize izin verir.
- Torrent indirmek gibi yasal veya yasadışı indirmeler için. Bittorrent'te gerçek güvenlik sağlamanın tek yolu, VPN'lerdir.
- Gizliliği ve güvenliği artırmak için. Tüm iletişiminizi ve bağlantılarınızı meraklı gözlerden korumak için VPN gibi bir hizmetten faydalanmanız gereklidir. Bir kafede şifresiz bir ağa bağlandığınızda, VPN sayesinde güvensiz ağın açıklarından etkilenmezsiniz.
- Ülkelere özel hizmetleri kullanmak için. Örneğin ABD'ye özel Netflix'i normal şartlarda Türkiye'den kullanmanız mümkün değil.
- VPN'yi kullanma nedeniniz, yukarıda saydıklarımızın birkaç tanesi birden de olabilir.

Hangi VPN'yi seçmeli, nelere dikkat etmelisiniz?
En iyi VPN hizmeti, sunduğu işlevler, sunucunun konumu, bağlantı protokolü ve fiyat konusunda iyi bir denge kuran hizmettir. Tek bir VPN hizmetinin ismini verip, en iyisi olduğunu söyleyemeyiz, çünkü bu onunla ne yapacağınıza bağlı. Çok sık dosya indirecekseniz, daha fazla ücret ödemeniz gerekebilir; bunun yanında amacınız konum kısıtlamalarından kurtulmak, yasaklı siteleri açmaksa daha uygun fiyatlı seçenekleriniz var.
İşte VPN hizmetlerinde bakmanız gereken özellikler
Protokol: VPN hizmetlerini araştırırken SSL/TLS (bazen OpenVPN olarak da adlandırılır), PPTP, IPSec, L2TP gibi farklı VPN türlerine rastlayacaksınız. Protokollerin kendilerine has avantaj ve dezavantajları var ancak güvenlik araştırmacıları, tüm bu protokollerin yeterli güvenliği sağladığını, normal bir kullanıcıya pek yansımadıklarını söylüyorlar.

Çıkış konumları: VPN hizmetinin bulunduğu konum, onu neden kullandığınıza bağlı olarak sizin için önem kazanabilir. Örneğin İngiltere'deki bir TV kanalını izlemek istiyorsanız ve bu kanalın web sitesi, sadece İngiltere'ye hizmet veriyorsa, VPN hizmetinizin sunucularının İngiltere'de bulunmasına dikkat edin. ABD'deki sunucular, ABD kanunlarına tabi olduklarından yetkililer istediğinde kullanım verilerini onlara aktarabilirler. Ücret ödeyeceğiniz bir VPN hizmetinin farklı konumlarda hizmet verdiğine dikkat edin.

Günlük kaydı: VPN'ye bağlandığınızda, aktarılan veriler konusuna VPN sağlayıcınıza güveniyorsunuz demektir. Bağlantınız, onu gözetlemek isteyenlere karşı korumada olsa da, aynı VPN'yi kullanan sistemler, özellikle VPN yöneticisi, verilerinizi günlük dosyalarına kaydedebilir. Bu herhangi bir VPN'ye üye olmadan önce sağlayıcının günlük kaydetme politikalarına göz atın. Bazı sağlayıcılar günlük kaydetmeyebiliyor. ABD'deki VPN hizmetlerinin günlük kaydetmek zorunda olduğuna dair bazı söylentiler var. Bu doğru olmasa da ülke yönetimi, günlük tutanlardan bu bilgileri her zaman isteyebiliyor.

VPN hizmetinin etkinliklerinizi kaydetmemesi konusu sizin için önemliyse, TorrentFreak'in bu makalesinde bu tür hizmetlerin bir listesini bulabileceksiniz.
VPN'lerde önemli iki nokta daha
Zararlılardan koruma işlevleri: VPN kullanmak, tam anlamıyla güvende olduğunuz, her şeyden korunduğunuz anlamına gelmez. HTTPS'yi mümkün olduğunca kullanmaya devam etmeli, indirdiğiniz dosyalara dikkat etmelisiniz. Bazı VPN hizmetleri (özellikle mobil hizmetler), sizi virüs ve trojan'lara karşı koruyabiliyorlar.
Mobil uygulama: VPN için para harcayacaksanız, onun her yerde, tutarlı bir biçimde çalışmasını isteyeceksinizdir. Önde gelen hizmetler, hem masaüstü hem de mobil cihazlar için çözümler sunuyorlar. Hem telefonunuzda, hem de laptop'unuzda VPN kullanmak için iki ayrı hizmete para ödememeye dikkat edin.

Ücretsiz VPN sağlayıcılarının etkinliğinizi kaydetmesi ve size reklam göstermesi muhtemeldir. Size gösterilen reklamlarda gezinti alışkanlıklarınızın kullanılma olasılığı da yüksektir. Bunun yanında ücretsiz hizmetler, daha az çıkış noktası sunarlar. Gizlilik konusuna verdikleri önem de ücretliler kadar yüksek değildir. Ancak arada sırada kullanacaksanız, para harcamadan da işinizi görecek bir VPN bulabilirsiniz.

Ücretli VPN'ler gizliliğinizi daha çok cihddiye alırlar. Genellikle reklam göstermezler. Etkinliğinizi kaydedip kaydetmemeleri ise hizmetten hizmete değişmektedir. Bir çoğu, satın almadan önce denemeniz için ücretsiz deneme hizmeti sunarlar. Ancak ücretli bir VPN kullanmanın yasaları çiğnemek gibi davranışları haklı kılmadığını da unutmamak gerekiyor.
Ücretli ve ücretsiz bazı VPN hizmetleri

TorVPN (ücretsiz ve ücretli)
Platformlar: Windows, OS X, Linux, iOS, Android
Protokol: SSL (sitede OpenVPN olarak anılıyor), PPTP ve tam SSH tünelleme
Bulunduğu ülke: Macaristan, çıkış sunucuları Macaristan'da
Günlük kaydı: Bant genişliği kullanımı ve ödeme detaylarınız dışındaki bilgileri kaydetmiyor.
Fiyatı: Ayda 1GB'a kadar ücretsiz, Premium hesaplar 5GB için ayda 7 dolardan başlıyor. 100GB için ayda 38 dolar ödemeniz gerekli.

WiTopiaa (ücretli)
Platformlar: Windows, OS X, Linux, iOS, Android, webOS, Chromebook'lar.
Protokoller: SSL, PPTP, IPSec ve L2TP (256 bit güvenlikle)
Bulunduğu ülke: ABD. 10 ABD eyaletinde, Latin ve Güney Amerika'da, Asya'da, Avustralya'da, Avrupa'da, Afrika'da ve Orta Asya'da çıkış sunucuları var.
Günlük kaydı: WiTopia, kullanıcılarıyla eşleştirilebilecek bilgiler kaydetmiyor, günlükleri haftalık olarak siliyor. Sadece kayıt bilgilerini ve ödeme detaylarını saklıyor.
Fiyat: Şifreleme ve kullanılan protokollere göre yılda 50 - 70 dolar arasında değişiyor.

Private Internet Access (ücretli)
Platformlar: Windows, OS X, Linux, iOS, Android
Protokoller: SSL, PPTP, IPSec, ve L2TP. DD-WRT yüklü veya Tomato router'larla çalışacak biçimde ayarlanabiliyor (SSL/OpenVPN).
Bulunduğu ülke: ABD merkezli hizmetin Kanada, İngiltere, İsviçre, Romanya ve Hollanda'da çıkış sunucuları var
Günlük kaydı: Etkinliğinizi kaydetmiyor, paylaşımlı IP kullanıyor, verilerinizi gizli tutma sözü veriyor.
Fiyat: Ücretler ayda 7 dolardan ve yılda 40 dolardan başlıyor.
proXPNP (ücretsiz ve ücretli)

Platformlar: Windows, OS X, iOS
Protokoller: SSL, PPTP.
Bulunduğu ülke: Merkezi ABD'de. ABD'de, Hollanda'da, Singapur'da ve İngiltere'de çıkış sunucuları var.
Günlük kaydı: proXPN, etkinliğinizle ilgili çok az şeyi kaydediyor. Bunlar arasında e-posta adresiniz, ödeme bilginiz, bant genişliği kullanımınız, bağlantı süreniz, giriş çıkış saatleriniz var. Bu günlükleri sadece 14 gün veya daha az saklama ve kimseyle asla paylaşmama sözü veriyorlar.Fiyat: Ücretsiz planda hızınız 300kbps ve Miami'daki (ABD) çıkış noktasıyla sınırlanıyor. Premium hesaplar, PPTP desteği sunuyor (router veya mobil cihazları bağlamak için) ve kotayı kaldırıyor. Bunun yanında diğer çıkış noktalarını da seçebiliyorsunuz. Premium planlar ayda 10 dolardan başlıyor.

VPN Türkiye (Ücretli)
Platformlar: Windows, Mac OS X, Android, iOS.
Bulunduğu ülke: Merkezi Türkiye'de; "Mini paket" içinde Amerika, Çek Cumhuriyeti, Hollanda, İngiltere, İsveç ve Slovakya var.Günlük kaydı: Belirtilmemiş.Fiyat: Ayda 20 TL'den başlıyor. 12 aylık abonelik 180 TL.

Batihost (Ücretli)
Platformlar: Windows, Linux, iPhone, Android, Windows Phone.
Protokoller: PPTP, OpenVPN, SSTP, L2TP.
Bulunduğu ülke: Türkiye; çıkış sunucuları seçtiğiniz pakete göre değişiyor.Fiyat: Aylık 17 TL'den, yıllık 150 TL'den başlıyor. Ücretsiz olarak 1 günlük denemeniz mümkün.
Birazdan anlatacağım işlemleri uyguladığınızda bir süre sonra Google aramalarında aşağıdaki gibi bir sonuç alacaksınız.



Hemen anlatıma geçiyorum. Öncelikle bunu yapmanın 4 farklı yöntem bulunmakta. Bu 4 yöntemde de Google Plus hesabınız olmak zorundadır. Google Plus adınız yazar adı ile eşleşmiş olmalı ve net bir fotoğraf konulmalıdır.

1-) rel=author Kodu İle

Tavsiye ettiğim yöntem budur. Sebebi ise rel=author kodunun seo açısından yararlı olmasıdır. Ayrıca bu kodu kullanarak yazar tanımladığımızda Google blogun sahte bir yazar tarafından yönetilmediğini anlayacaktır. Şu da unutulmamalıdır Google sıramalarda blog yazarlarını ön planda tutacaktır ve bu sayede blogunuz üst sıralarda çıkacaktır.

header.php dosyasını açıyoruz ve aşağıdaki kodu buluyoruz.

Kod:
</head>
Hemen üstüne aşağıdaki kodları ekleyelim.
<link rel="author" href="https://plus.google.com/GOOGLE PLUS ID/posts" />

Daha sonra eklediğimiz koddaki GOOGLE PLUS ID yazan kısma Google Plus Id numaramızı giriyoruz. Birinci yöntem bu kadar.

2-) Katılımda Bulunduğu Siteler İle

Google Plus hesabımıza giriyoruz ve sol taraftan profile tıklıyoruz. Daha sonra profili düzenle diyerek aşağıda bulunan katılımda bulunduğu sitelere blog adresimizi giriyoruz.

3-) WordPress Kodlarına Erişim Olmadığı Takdirde

Bu yöntemi tam olarak anlamadım fakat yine de anlatayım. WordPress kodlarına erişilemediği takdirde bu yöntemi kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken aşağıdaki kodu uygun yere eklemek.
Kod:
<a href=https://plus.google.com/GOOGLE PLUS ID/posts?rel=author>Google Plus'daki Adınız Soyadınız</a>
4-) Blogunuza Ait E-Posta İle

Eğer blogunuza ait bir e-posta adresiniz varsa en kolay çözüm yöntemi budur. Buradaki bağlantıya tıklıyoruz ve blogumuza ait e-posta adresini giriyoruz. (örn. isim@siteadi.com gibi) Sahiplik için kaydolun butonuna tıklıyoruz ve işlemi tamamlıyoruz.

Benim tavsiye ettiğim ve en sağlıklı yöntem ilk yöntemdir.

Google Plus Id’yi Nasıl Öğrenirim?

Google profilinize girin ve araç çubuğundan aşağıdaki numarayı alın. Google Plus Id numaranız odur.

Site sahibi arkadaşlar sitelerinin Google'de üst sıralarda olmasını isterler ve bu yönde birçok makale okurlar. Ben de bu tür bir makale okurken Google'ın ".html" uzantılı bağlantıları sevdiğini öğrendim.
Bildiğiniz gibi wordpress'in klasik bağlantı sistemi "http://siteadresiniz.com/2014/01/sample-post/" şeklinde. Ancak bu şekilde linkleri google botları indexlemekte zorluk çekiyor. Bizler de bunun üzerine sitemizdeki link düzenini değiştireceğiz.
Öncelikle yapmamız gerek ilk iş "Ayarlar(Settings) > Kalıcı Bağlantılar(Permalink Settings) 'e gidelim. Burda karşınıza şu şekilde seçenekler çıkacak:

siteniz/?p=123]siteniz.com
siteniz/2014/01/23/sample-post/
siteniz/2014/01/sample-post/
siteniz/archives/123
siteniz/sample-post/

Biz burada en alttaki Custom Structure kısmına gelip aşağıdaki kodu yazıyoruz:


/%postname%.html
Ve böylece artık sayfalarımızın uzantısı .html olmuş oluyor.
Öncelikle yapmanız gerekenleri sırasıyla anlatmayı düşünüyorum..Eğer sitenize ftp virüsü olarak tanımlanan ve tüm php dosyalarınızın üzerine bulaşan şifreli kodlar veya display:none ile gizlenen kodlar varsa bunları en kolay temizleme yöntemi ftpyi sıfırlamaktır..
Öncelikle ilk yapmanız gerekenler;
MYSQL ayarlarınız da herhangi bir değiştirme vs söz konusu olmamışsa (wp-admin/options.php den bakabilirsiniz) mysql yedeğinizi alın..Yoksa dışa aktardan xml yedeğinizi alın..
Tema klasörünüzü ve uploads klasörünüzü bilgisayarınıza çekin..Upload ve tema klasörlerini tek tek inceleyin..Özellikle tema kodlarınızdaki şifreli dosyaları tek tek temizleyin..Functions.php,Header.php,Footer.php gibi dosyalara bulaşan şifreli kodları temizleyin..Eğer kullandığınız tema özel değilse kaynağından tekrar indirip kullanın..
Ftpnizdeki tüm dosyaları silin..Eğer reseller kullanıyorsanız hesabınızı komple kapatın..
WordPress’i tr.wordpress.org dan indirip yeni ftp hesabınıza atın..Öncelikle yeni ftp hesabınıza yeni kullanıcı adı ve yeni kullanıcı şifresi belirleyin..
Upload klasörünün içerisinde resim ve müzik dosyaları haricinde bulunan index.php dışındaki exe,php gibi dosyaları inceleyip bilmediğiniz php dosyalarını silin.
FTP Programınızı mümkün olduğu kadarıyla silip yeniden farklı bir ftp programıyla deneyin..
Eklentileri yeniden wordpress.org üzerinden indirip tekrar kurulum yapın..
Dosyalarınızı tekrar gözden geçirip öyle atın..
Bu önlemlere rağmen hacklenen arkadaşlar varsa kullandığınız bilgisayara format atıp mümkün olduğu kadar güncel ve güvenilir virüs programları kullanın..
Sunucunuzla ilgili sorun yaşıyorsanız yükleme yaptıktan sonra ftp hesaplarını kapatabilirsiniz..Ve root şifrelerinizi mümkün olduğu kadarıyla sık değiştirin ve random şifreler kullanın..

Sorunlarınızın olursa yorum atarak 
bana ulaşabilirsiniz.
Öncelikle wordpress kişisel bloglarınız için uygundur, yeni başlayanlar ve makalelerini yayınlamak isteyenler için en uygun sistem wordpresstir.Aynı zamanda birçok haber,oyun,video siteleri wordpress kurmuştur.Wordpress seo ayarları çok iyi olan, kısa sürede sitenizin anında index aldığı, kullanımı kolay,sade ve hızlı, çok işlevli blog scriptidir.Lisans sorunu olmaması ve gelen misafirlerin aradığını kolaylıkla bulması wordpress’i dahada güzelleştirir.
Google Hızlı İndex: WordPress diğer sistemlere göre seo ayarları yapıldıktan sonra daha hızlı indexlenir.Gereği kadar backlink kasıldığında üst sıralara oturur.Ayrıca özgün yazarak kısa sürede blogunuzun hem indexlenmesini, aramalarda üst sıraca çıkmayı, arama botlarının sitenizde sürekli kalmasını sağlayabilirsiniz.

Kullanımı Kolay: Türkçe paneli ile kategori oluşturabileceğiniz,yazı ekleyebileceğiniz,resim upload edebileceğiniz kolay bir panele sahiptir.

Sade ve Hızlı: WordPress birçok sisteme göre daha hızlıdır, ne kadar az eklenti kullanırsanız sitenizin kasma oranı o kadar azdır.Ayrıca zengin tema seçeneğiyle istediğnizi etmayı sitenize kurabilirsiniz.

Lisans Sorunu Yok: WordPress’de lisans sorunu yoktur, wordpress geliştirilmeye açık ve geliştirilen bir scripttir.En alttan wordpress linkini silmemeniz sitenizin kapanmamasına kafidir.
Rahat Kullanım: Basit kullanımı sayesinde ziyaretçileriniz aradığı şeyi anında bulubilirler.Site içi arama sistemiyle bütün konular sadece 2 kelimenin ardındadır.

Hatay'ın Yalyalağı ilçesinde sınırın Suriye Tarafında savaş uçağı düştü. Suriye Uçağının Türk Savaş Uçakları tarafından sınır ihlali gerekçesi ile düşürüldüğü iddia ediliyor.
Suriyeli Ermenilerin yaşadığı Keseb kasabası yakınlarında yerden havaya atılan bir füze ile vurulan Suriye Ordusuna ait bir savaş uçağı Türk Hava Kuvvetlerine dahil jetler tarafındanvuruldu ve düşürüldü.
Bölgedeki Türk Savaş Uçakları, ısıya duyarlı aldatıcı füzeler kullanarak bölgeden uzaklaştı. Uçağın düştüğü ormanlık arazide yangın çıktığı görüldü.
Keseb kasabası ve sınır kapısı dün gece saatlerinde Özgür Suriye Ordusu'nun denetimine geçmişti. Ancak çatışmalar sürüyor.
TÜRK JETLERİ TARAFINDAN DÜŞÜRÜLDÜ
Türk yetkililer, uçağın hava sahasını ihlal ettiği için Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından düşürüldüğünü açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan bir süre önce yapılan açıklamada, Suriye füze sisteminin bir Türk jetine tacizde bulunduğunu duyurmuştu.
Açıklamada, şu ifadelere yer verilmişti: "Hava Kuvvetleri Komutanlığı, 6 adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra etmiştir. Hava Muharebe Devriye Görevi" icra etmekte olan bir adet F-16 uçağımıza, Suriye'de konuşlu SA-5 füze sistemi tarafından, Hatay üzerinde, toplam 20 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulmuştur."
ANGAJMAN KURALI İHLALİ
Türkiye kısa süre önce Angajman kurallarını değiştirmiş ve Suriye sınırından yaklaşan her savaş uçağına karşı müdahalede bulunulacağını açıklamıştı.İşte haber videosu;

http://www.internethaber.com/suriye-sinirinda-savas-ucagi-dustu-flas-652763h.htm adresinden alıntıdır.
Tayyip Erdoğan sağolsun artık dns ile de twittera giriş yapamıyoruz.Bu yüzden yeni bir çözüm bulmamız gerekti.Hiç merak etmeyin ben sizin için bir çare buldum bile.

Öncelikle bize gerekli olan bir program var.Hemen indirelim.
Link:https://www.torproject.org/download/download
Yukarıdaki adrese girdiğimizde karşımıza şöyle bir ekran gelecek;
Tor Browser Download
Tor Browser Download
Buradan önce Microsoft Windows yazan bölümü(İşletim sisteminiz farklıysa kendi işletim sisteminizin adını) seçiyoruz.Sonra Download Tor Browser Bundle yazan mor butona tıklıyoruz.İndikten sonra torbrowser-install-3.5.3_en-US.exe(Sürüm adı farklı olabilir)  adında bir dosya geliyor.Bu dosyayı açıyoruz.Ve karşımıza şöyle bir ekran gelecek;
Tor Browser Kurulumu
(Resim 1.0)
Tor Browser Kurulumu


Tor Browser Kurulumu
(Resim 1.1)
Tor Browser Kurulumu

Tor Browser Kurulumu
(Resim 1.2)
Tor Browser Kurulumu


Sırası ile önce OK ( Resim 1.0 ) >Install  ( Resim 1.1 )  >Ve yükleme bitince Finish  ( Resim 1.2 )   tuşlarına basıyoruz.Yükleme bittikten sonra Masaüstünde TorBrowser diye bir klasör oluşmuş olmalı.(Kurulum esnasında yerini değiştirmediyseniz.)Bu klasöre giriyoruz ve içindeki Start Tor Browser.exe adlı dosyayı açıyoruz.Karşımıza Resim 1.3 teki gibi bir ekran gelmeli.Daha sonra connect yazan tuşa tıkladığımızda karşımıza firefox'a benzeyen bir tarayıcı çıkacaktır.Bu tarayıcıdan istediğiniz her siteye girebilirsiniz.Ama biraz yavaş olacaktır.Tabi bu güvenlik yüzünden.
Tor Browser Kullanımı
(Resim 1.3)
Tor Browser Kullanımı

Twiter bildiğiniz üzere Türkiye'de erişimden kaldırıldı.Ama yinede kimse bizi engelleyemez girmek isteyen girer.Neyse hemen konuya giriş yapayım

Öncelikle Başlat>Denetim Masası>Ağ ve İnternet>Ağ ve Paylaşım Merkezi>Bağlantılar(Bağlı Olduğumuz internet adı örn:yerel ağ)>Özellikler>İnternet Protocol Version 4'dü seçin>Tekrar Özellikler>1.Dns kutucuğuna 208.67.222.222 >Diğer Kutucuğa 208.67.220.220 > yazıyoruz ve Tamamdır.
Anlamadıysanız resimli anlatımı inceleyebilirsiniz.


Başbakan Tayyip Erdoğan’ın dünkü mitinginde, “Kökünü kazıyacağız.” dediği sosyal paylaşım sitesi Twitter’a erişim dün 23.30 sularında engellendi. ‘Sivil darbe’ olarak değerlendirilen yasak, kamuoyunda büyük tepkiye yol açtı.Olmaz’ denilen oldu ve Türkiye’de Twitter’a erişim dün gece 23.30 sularında engellendi. GSM operatörleri üzerinden yapılan engellemeye gerekçe olarak iki ayrı mahkeme kararı gösterildi. TİB’den yapılan açıklamada, “Bu internet sitesine (Twitter) İstanbul Anadolu 14. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 3 Şubat 2014, İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Mahkemesi’nin 18 Mart 2014 tarihli kararına istinaden koruma tedbiri uygulanmaktadır.” denildi. Başbakan Tayyip Erdoğan, Twiter’ın kapatılacağına dair ilk sinyali dün öğleden sonraki mitinginde verdi. Erdoğan, “Twitter mivitır hepsinin kökünü kazıyacağız. Bunun özgürlükle alakası yok.” dedi. Başbakan, uluslararası tepkileri de dikkate almayacaklarını belirtti.